28 juli 2010

Sannies Kryp-hörna (eller ska vi säga creep-hörna?)

Okej det var nog det skummaste jag drömt någonsin haft... Alltså seriöst jag har drömt att jag drömt i två ertapper. Jag drömde alltså först något riktigt hemskt och våldsamt, men vaknade ur den drömmen i min dröm och spydde rakt ut för att det var så hemskt, men så vaknade jag ytterligare en gång i drömmen för att jag bara drömt att jag spytt för att jag drömt något hemskt. Så när jag vaknat från spydrömmen så tar drömmen lite mer normalt riktning och jag insåg att jag hade feberdrömt allt och var på väg att få influensa eller något. Sen kom Viggo och hennes mamma på besök för att de ville hämta något? En bil typ? Men jag tror problemet med att jag var ensam och sjuk på Öland löste sig där och de tog med mig hem eftersom jag slutade drömma den drömmen.

Började istället drömma om min barndomsbästis som uppenbarligen var i Söderåkra på besök, det underligaste var att min kompis Joseph också var där. Min barndomsbästis blev i alla fall helt vrickad i drömmen och började skrika massor med dumma saker till Joseph och jag blev asförbannad för att hon hade mage att säga sådana saker om en av mina vänner. Det hela slutade med att vi hamnade smygandes och arga på varandra på en granntomt mitt i natten och slutligen så attackerade hon och vi slogs samtidigt som vi skrek. Tillslut började hon gråta för då visade det sig att hon var arg för att jag skulle flytta till Linköping, att om inte jag bodde kvar i Söderåkra så skulle alla våra barndomsminnen dö ut och försvinna. Självklart blir jag alldelse förtvivlad, för där och då gick det verkligen upp för mig att min barndom tog slut att jag för första gången skulle slita mig fri från allt efter 18 år. Det slutade att jag satt och grät och skrek "Det är slut, det är slut" upprepande inne på rummet.

Sen vaknade jag på riktigt och kunde inte somna om eftersom det var ett antal mystiska ljud här i stugan. Hade bara sovit ca 2 timmar då, och kort efter det så börjar en skalbagge flyga omkring i rummet. Jag bara hell no inte i kväll igen (hända samma sak i går, men jag trodde jag plockat ut den då den landade i ett spann som jag bar ut) Yrvaket jagar/undviker jag det äckliga krypet och inser hur mycket enklare det är med spindlar och jag hellre har sådana på rummet.

Skalbaggen är som sagt skitäcklig, men lyckas ändå placera mig själv i den sitsen då jag sitter och trycker ner en cola-burk över den och den är fångad i den inbuktade bottnen. Hjälper ju inte mig ett skit då jag blir stel av skräck och blir sittandes x-antal minuter och slutligen hittar mod till att flytta mig ut i hallen för att se cola-burken röra sig av sig själv innan skalbaggen lyckas ta sig ut. Gör om samma misstag fast med ett spann lite senare, men lyckas i alla fall skada skalbaggen så den inte kan flyga längre. Den springer under min säng och jag väntar ut den för att ÄNTLIGEN lyckas krossa den med ett fodral för en ljudbok (I mördarens rum). Flyttar sedan skalbaggen med en gaffel och upptäcker att det springa andra småkryp på skalbaggen. Jag vill veta vad det är för stor och äcklig skalbagge som flyger omkring med annan ohyra i mitt rum.

Tror ni inte jag dör lite när jag får veta vad för skalbagge det är? Uppenbarligen har jag haft den stora äran att få besök av en dödgrävare och nej, det går inte missta sig jag är 100% säker. Vad står det om dessa äckliga saker på Wikipedia då?

"Dödgrävaren lever av kadaver av mindre däggdjur och fåglar och hittas därför oftast där, men kan även påträffas i ruttnande växtdelar eller i svamp. Den känner lukten av ruttnande kött på långt håll och flyger dit varifrån lukten kommer.

Arten gräver, om det får möjlighet, ner sig i kadavret och lägger sina ägg i detta. Hanen och honan hjälps åt att gräva. De vuxna skalbaggarna hjälps sedan åt att vakta larverna och se till att de har ordentligt med mat."


Min enda fråga är nu, vart fan är kadavret? Jag har ingen lust att vakna med en annan dödgrävare i fejset, inte precis som man skulle klappa på den då och fråga med gulligpluttlig röst: "Vad kommer du ifrån då lilla vän"

Vad ska jag göra när jag förhoppningsvis lyckats få lite mer orolig sömn? Jag ska varenda liten vrå i stugan bara för att försäkra mig om att inget ligger och är dött här inne. FY FAN VAD JAG MÅR DÅLIGT! O_O

1 kommentar:

Viggo sa...

Wow, vilken händelserik natt. Tänka sig att jag och morsan tog hand om dig när du var sjuk, vem hade kunnat tro att vi skulle vara sådana samariter? ;) Tycker för övrigt att du skrev väldigt komiskt för jag log genom hela inlägget :P
1. Du försöker mosa en skalbagge med "I mördarens rum", bara det är komiskt, och
2. det visar sig vara en dödgrävare som gillar kadaver=lik :P Love you *gos*