24 maj 2011

Alla duger inte...

Under senaste tiden har jag följt tävlingen Just Legs, hur de har ändrat regler och liknande bara för att slippa vissa bidrag och framför allt slippa vissa bidrag som vinnare. Okej, det började som ett skoj från LadyDahmer, men det blev ju ganska uppenbart att många hellre såg henne som vinnare än de övrig stereotypiska bidragen. Det pågick en helt onödig omröstning. För vad betyder 9 poäng att dela ut från folket när juryn kan dela ut 36 poäng?

Fast så klart är det väldigt pinsamt att inte låta folket ha rätt, till och med Gillette och MTV vet att den med flest röster borde vinna. Så deras första lösning på problemet var att försöka fuska med rösterna. Under tiden LadyDahmers antal röster gick upp i en vanlig takt så kunde tvåan i tävlingen få 200, 300, 400 röster bara för att kunna gå om henne, problemet de inte hade räknat med var väl att folk som röstade hängde kvar på sajten och kunde följa när tvåan på bara några minuter rusade upp i poäng och förbi. Som tur var slutade det och de fick slutligen acceptera att LadyDahmer skulle stå som slutgiltig vinnare, i alla fall gällande rösterna.

Hon vann så klart inte hela tävlingen, men fick ett presentkort på 1000 kr och produkter från Gillette. Så hon vann något, vilket betyder att hon ska vara nöjd? Det handlar inte om det. Det handlar om att den här tävlingen trots folks röster visar klart och tydligt att inte alla duger.

Inga kommentarer: